Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Investeşte în oameni!Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Investeşte în oameni!
Axa prioritară 2 - "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"
Domeniul major de intervenţie: 2.1 - "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă"
Număr de referinţă pentru contractul de finanţare nerambursabilă POSDRU 90/2.1/S/64002


STIRI

 • Noi sesiuni de dezbateri cu participarea partenerului transnațional ARJE Formacion A7 - ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”

  Studenții din grupul tintă al proiectului VEHMED de la Universitatea Hyperion se vor întâlni în zilele 18 și 19 octombrie 2012, cu experții partenerului transnational ARJE Formacion.

  Activitatea va avea loc în studioul TV al postului de televiziune HYP TV, din Bd-ul Energeticienilor nr 9-11. Toate dezbaterile se vor filma de către studenți pentru a fi diseminate colegilor din Universitatea Hyperion, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj-Napoca și Universitatea Danubius - Galați.

  Temele de discuție vor fi cele care vizează punctual una dintre activitățile importante și anume A7: “Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”.

  Astfel, se vor  evidenția structurat și în detaliu, factorii de succes în accesarea unui loc de muncă în presa scrisă sau TV de către un tânăr absolvent precum și alternativa ocupării individuale ca liber profesionist.

  Activitatea se va derula cu trei grupe de studenți în paralel, coordonate de experții partenerului spaniol.

   

 • Sesiuni de dezbateri cu participarea partenerului transnațional ARJE Formacion A8 - „Jurnalist de succes – premize și provocări”

  În perioada 8 - 9 octombrie 2012,  se vor desfășura sesiunile de dezbateri și informare între studenți din grupul țintă al proiectului VEHMED și experții partenerului transnațional ARJE Formacion din Spania, pe tema:  „Jurnalist de succes – premize și provocări”.

  Dezbaterile  se vor derula sub forma unui jurnal interesant de reflecții: „Construirea viitorului meu” în cadrul activității A8:„Jurnalist de succes – premize și provocări”.

  Practicile și experiențele de succes ale grupului de experți din Spania, sfaturile și informațiile oferite de aceștia se doresc a fi un pas înainte pentru studenții din grupul țintă în a înțelege mai bine domeniul jurnalistic și a dezvolta abilități în acest areal interesant.

  Activitatea se va derula cu trei grupe de studenți în paralel, coordonate de experții partenerului spaniol.

  Activitatea va avea loc în studioul TV al postului de televiziune HYP TV, din Bd-ul Energeticienilor nr. 9-11. Studenții vor filma toate dezbaterile pentru a le disemina împreună cu colegii din Universitatea Hyperion, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj-Napoca și Universitatea Danubius - Galați.

   

 • Noi sesiuni de dezbateri cu participarea partenerului transnațional ARJE Formacion, in cadrul activitatilor A7 si A8

  În perioada 12 – 15 martie 2013, Maria Rodriguez, Belen Etxebarria Aranguren şi David Velasco, experții partenerului transnațional ARJE Formacion din Spania, s-au aflat în mijlocul studenţilor de la Universitatea Hyperion, alaturi de expertii nationali din cadrul proiectului “VEHMED - Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi pentru studenţi”, POSDRU 90/2.1/S/64002.

  In cadrul sesiunilor de dezbateri s-a urmarit initierea studenţilor în descifarea tainelor profesiei de jurnalist, punandu-se accent asupra unor aspecte practice, cum ar fi căutarea şi găsirea unui loc de muncă în domeniu.

  „Un periodista de exito” („un jurnalist de succes”) a fost o sintagmă des întâlnită în cadrul discuţiilor, viitorii oameni de presă aflând de la experţi răspunsuri la întrebări care îi frământă: cum valorifică informaţiile pe care le deţin? cum se fac remarcaţi pe piaţa media? prin ce mijloace îşi promovează ideile?

  Prin intermediul simulărilor, studenţii s-au văzut în diverse posturi, de la angajatori până la potenţiali angajaţi, exerciţiile stimulîndu-le creativitatea şi făcându-i să-şi descopere atuurile.

   

 • Sesiuni de dezbateri cu participarea partenerului transnațional ARJE Formacion A7 - ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”

  Studenții din grupul tintă al proiectului VEHMED de la Universitatea Hyperion se vor întâlni în zilele 4 și 5 octombrie 2012, cu experții partenerului transnational ARJE Formacion.

  Activitatea va avea loc în studioul TV al postului de televiziune HYP TV, din Bd-ul Energeticienilor nr 9-11. Toate dezbaterile se vor filma de către studenți pentru a fi diseminate colegilor din Universitatea Hyperion, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj-Napoca și Universitatea Danubius - Galați.

  Temele de discuție vor fi cele care vizează punctual una dintre activitățile importante și anume A7: “Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”.

  Astfel, se vor  evidenția structurat și în detaliu, factorii de succes în accesarea unui loc de muncă în presa scrisă sau TV de către un tânăr absolvent precum și alternativa ocupării individuale ca liber profesionist.

  Activitatea se va derula cu trei grupe de studenți în paralel, coordonate de experții partenerului spaniol.

   

 • Povești pentru mai bine - concurs de proiecte jurnalistice pe teme sociale

  În perioada septembrie 2012 – iunie 2013, Decât o Revistă/ Asociația Media DoR, împreună cu Fundația ERSTE spun „Povești pentru mai bine”.

  „Povești pentru mai bine” este un concurs de proiecte jurnalistice care vizează integrarea socială a minorităților – etnice, religioase, sexuale, sociale etc. Scopul concursului este să le ofere jurnaliștilor resurse financiare să documenteze, să scrie și apoi să publice materiale de impact despre România de azi.

  Aplicațiile vor fi trimise pe adresa povestipentrumaibine@decatorevista.ropână pe 15 octombrie 2012 și trebuie să conțină următoarele documente:

  - formularul de aplicație completat ( http://tinyurl.com/FormularDoR-ERSTE);

  - materiale din portofoliu (dacă n-ați avut linkuri de introdus în formular);

  - CV.

  Proiectele câștigătoare vor fi anunțate până pe 25 octombrie 2012.

  Materialele produse în cadrul concursului vor fi publicate în perioada martie – iunie 2013. Finanțările oferite sunt în valoare totală de 7.000 EUR, proiectele selectate putând beneficia de un maximum de 1.500 EUR.

  Juriul este format din Mona Nicoară (regizor de film documentar), Andreea Gurău (Fundația ERSTE), Mircea Vasilescu (redactor-șef Dilema Veche), Andrei Postelnicu (jurnalist), Cristian Lupșa (redactor-șef  Decât o Revistă).

   

 • Noul partener transnațional ARJE FORMACION S.L. - Spania

  Începând cu luna august 2012, partenerul francez MEDIA CONSULTING GROUP a fost înlocuit cu ARJE FORMACION din Spania.

  Aceasta este o societate de consultanță specializată în comunicare, ce oferă conținut, asistență pentru activitățile de televiziune, radio, presă scrisă și va întreprinde acțiuni în cadrul activităților A7 – Sesiuni de dezbateri pe tema "Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media" și A8 – Sesiuni pe tema "Jurnalist de succes - premize și provocări".

  De asemenea, acest partener dispune de propria publicație, care cuprinde informațiile, conținutul și specialiștii care sunt în legătură directă cu mediile de comunicare, domeniul social, cultural și educativ, ceea ce reprezintă un beneficiu în plus pentru proiectul ”VEHMED – Vehicule media pentru formarea abilităților practice, televiziuni și ziare operate de studenți pentru studenți”.

  Portofoliul partenerului transnațional:

  Spoturi pentru radio și audiovizual:

  - Televiziune:   Television Espanola, Antena 3, Telecinco, Cuatro, La Sexta, Telemadrid, Arganda TV, Canal 7 TV, Canal 33, Intereconomia, Libertad Digital, Marca TV, Tele K, Ver-T.

  - Publicații:      ABC, El Mundo, El Pais, La Razon, El Digital de Madrid, Libertad Digital, Madridiario, Que Madrid, Cinco Dias, Expansion.

  - Producători de televiziune:   Amiguetes Entertainment, Bocaboca Producciones, Cuarzo Producciones, Globomedia, Grupo Europroducciones, MediaPro, Videomedia, Zebra Producciones, Zeppelin TV.

  Colaborare strânsă cu următoarele instituții de învățământ superior din Spania:Escuela de Negocios ESIC, Escuela Negocios del Instituto de Empresa, Universidad Complutense de Madrid, Universidad Rey Juan Carlos.

  Alte proiecte relevante:

                  2005                Dezvoltare Multimedia Flash ”Plan Inversion Latina” – Primăria Parl

                                  2007                Realizarea Zilelor dedicate Alianțelor Civilizațiilor – Fundacion Instituto Cultura del Sur

                                  2008                Ateliere de protocol și de Vorbire în Public – Primăria Torrejon de Ardoz

                  2008                Revista Municipală Arganda del Rey – Promovarea și Dezvoltarea Municipală  Arganda del Rey

                  2007 – 2008    Asistență Tehnică pentru monitorizarea și dezvoltarea Festivalului de Muzică Rock din Rio – Promovarea și Dezvoltarea Municipală a Arganda del Rey

  2007 – 2008    Coordonarea Proiectului pentru târgurile din cadrul UE 141 din Arganda – Promovarea și Dezvoltarea Municipală a Arganda del Rey

  2007 – 2009    Conceptualizarea, crearea, proiectarea și grafica finală ale modelelor și cărților pentru baze de date

  2008 -  2009    Conceptualizarea, crearea, proiectarea și grafica finală a mărcii corporative și implementarea acesteia în plicuri corporative – Fundația pentru Cercetarea și Dezvoltarea Zonei de Est Madrid

  2009                Conceptualizarea, crearea, proiectarea, grafica finală și controlul producției vMemorandumului de Responsabilitate Socială Corporativă a Aqualia/ FCC, în lb. Spaniolă și Engleză – Aqualia Gestion                             Integral del Agua SA (Grupo FCC)

                   2009                Revista Municipală a Arganda del Rey – Promovarea și Dezvoltarea Municipală a Arganda del Rey

                                   2010                Conceptualizarea, redactarea și prezentarea grafică a cărții privind 25 de ani de istorie a unui colegiu – Colegio Cooperativa de Profesores NILE Fuenlabrada

   

 • Sesiuni de dezbateri pe tema premiselor și provocărilor în cariera de jurnalist, în cadrul activității nr. 8

  Prima sesiune de dezbateri cu jurnalisti consacrați a fost organizată la București în perioada 16 – 19 mai 2012 (în sala de conferințe a Grand Hotel Rin). La această activitate au participat 52 de studenți, din care 23 de studenți de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca și 29 de studenți de la Universitatea Hyperion București, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii cu care s-au purtat discuții pe tema premiselor și provocărilor în cariera de jurnalist:

  - Dan Tapalaga, Editor coordonator HotNews

  - Robert Turcescu, jurnalist B1TV

  - Marian Voicu, jurnalist TVR

              A doua sesiune de dezbateri cu jurnaliști consacrați a fost organizată la Galați, în zilele de 19 – 20 mai 2012 (în sala de conferințe a Hotelului Galați). La această activitate au participat 132 de studenți, din care 23 de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, 45 de studenți de la Universitatea Hyperion București și 64 de studenți de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii cu care s-au purtat discuții pe tema premiselor și provocărilor în carierade jurnalist au fost:

  - Octavian Manea, jurnalist Revista 22

  - Violeta Fotache, jurnalist independent

              O a treia sesiune de dezbateri a fost organizată în perioada 29 – 31 mai 2012 la Cluj-Napoca (în sala de conferințe a Hotelului Napoca). La această activitate au participat 77 de studenți, din care 39 de studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii cu care s-au purtat discuții pe tema premiselor și provocărilor în carierade jurnalist au fost:

  - Cătălin Ștefănescu, TVR

  - Mihnea Maruta, Ora de Cluj

  - Ovidiu Uscat, Transilvania Look

  - Sabin Gherman, Transilvania Look

              O a patra sesiune de dezbateri a fost organizată în perioada 27 – 28 mai la București, (Grand Hotel Rin și Televiziunea Română). La această activitate au participat 29 de studenți de la Universitatea Hyperion și 35 de studenți de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii cu care s-au purtat discuții pe tema premiselor și provocărilor în carierade jurnalist au fost:

  - Cristian Tabără, Director al departamentului de film TVR

  - Mircea Radu, prezentatorul jurnalului TVR

              A cincea sesiune de dezbateri a fost organizată în 30 mai 2012 la Cluj-Napoca (Hotel Napoca). La această activitate au participat 35 de studenți de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experți din cadrul proiectului. Jurnaliștii cu care s-au purtat discuții pe tema premiselor și provocărilor în carierade jurnalist au fost:

  - Alin Gelmărean, Redactor șef programe TVR Cluj

  - Claudiu Moisescu, Director artistic emisiunea Made in Transilvania – Transilvania Look, președinte al Asociației Profesioniștilor în Imagine și colaborator PROTV Cluj

  S-a asigurat participarea unui expert internațional, Jonas Mercier, corespondent internațional de presă France Press/ Ringier cu experiență consacrată în domeniu, acesta fiind corespondent internațional de presă.

  Temele abordate au acoperit următoarele aspecte: factorii care pot contribui la succesul sau eșecul carierei unui jurnalist, provocări în cariera de jurnalist, aspecte etice și de muncă. Dialogurile dintre studenți și jurnaliști au evidențiat interesul ridicat al studenților de a afla cât mai multe aspecte practice despre această ocupație și de a începe cât mai rapid o activitate într-un mediu real.

   

 • Sesiuni de dezbateri pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”, în cadrul activi

  În cadrul activității nr. 7, au avut loc sesiuni de dezbateri pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”, după cum urmează:

  Prima sesiune de dezbateri a fost organizată în perioada 16 – 19 mai 2012 la București, la sediul Televiziunii Române și la sediul ziarului România Liberă. La această activitate au participat 52 de studenți , din care 29 de la Universitatea Hyperion București și 23 de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii/ angajatorii cu care s-au purtat discutii pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”, au fost:

  - Cezar Ion, Director editorial al Televiziunii Române

  - Dan Turturică, Redactor șef România Liberă

  - Dan Tapalaga, Editor coordonator HotNews

              A doua sesiune de dezbateri a fost organizată la Galați în zilele de 19 și 20 mai 2012. La această activitate au participat 132 de studenți, din care 23 de studenți de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, 45 de la Universitatea Hyperion București și 64 de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Sesiunea de dezbateri s-a organizat la sediul Antena 1 Galati, in sala de conferințe a Universității Danubius, precum și în sala de conferințe a Hotelului Galați. Jurnaliștii/ angajatorii cu care s-au purtat discuții pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media” au fost:

  - Cristian Deceanu, Director general Antena 1 Galați

  - Aur Mirella, Redactor șef Monitorul Galați

  - Rodica Palade, Redactor șef Revista 22

              A treia sesiune de dezbateri a fost organizată în perioada 21 – 24 mai 2012 la Cluj- Napoca, în cadrul Televiziunii Transilvania Live. La această activitate au participat 77 de studenți din cadrul celor trei universități, însoțiți de experți din cadrul proiectului. Studenții au avut ocazia să discute pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media”, cu doamna Mihaela Orban, Director de programe în cadrul Transilvania Live, dar și cu alți jurnaliști angajați în cadrul acestei televiziuni.

              A patra sesiune de dezbateri a fost organizată în perioada 27 – 28 mai 2012 la București, la sediul Televiziunii Române. La această activitate au participat 29 de studenți de la Universitatea Hyperion și 35 de studenți de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experții din cadrul proiectului. Jurnaliștii/ angajatorii cu care s-au purtat discuții pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media” au fost:

  - Cezar Ion, Director editorial al Televiziunii Române

  - Cristian Tabără, Director al departamentului de film al TVR

              Cea de-a cincea sesiune de dezbateri a fost organizată în 30 mai 2012 la Cluj-Napoca, în cadrul Televiziunii Transilvania Live. La această activitate au participat 35 de studenți de la Universitatea Danubius Galați, însoțiți de experți din cadrul proiectului. Studenții au avut ocazia să discute pe tema ”Obținerea primului loc de muncă sau ocuparea pe cont propriu în industria media” cu doamna Mihaela Orban, Director de programe în cadrul Transilvania Live, dar și cu diverși jurnaliști angajați în cadrul acestei televiziuni.

  Temele abordate au acoperit următoarele aspecte: cerințe la nivelul angajatorilor pentru tinerii absolvenți în domeniul jurnalistic, provocări la primul loc de muncă, instrumentele de lucru pentru un tânăr angajat în studiouri tv și redacții de presă, oportunitățile de formare profesională pentru dezvoltarea carierei în aceste structuri.

  Activitatea desfășurată a contribuit în vederea evidențierii factorilor de succes în accesarea unui loc de muncă sau pentru ocuparea individuală ca freelancer în presa scrisă sau televiziune.

   

 • Rapoarte de recomandări pentru operarea studiourilor TV şi a redacţiilor de presă scrisă de către studenţi pentru studenţi

  În cadrul Activităţii A4 - "Crearea unor întreprinderi simulate în domeniul media" aferentă proiectului VEHMED POSDRU/90/2.1/S/64002 au fost elaborate de către Domnul Andrew Cheetham, expert în cadrul NASTA, două rapoarte de recomandări menite să ofere experţilor români o imagine de ansamblu asupra elementelor specifice operării de către studenţi ale unor studiouri TV şi respectiv redacţii de presă scrisă. Domnul Cheetham a participat, în calitate de instructor, în cursul lunii Mai 2011 la o instruire cu experţii din echipa de implementare în vederea clarificării unora dintre aceste elemente specifice.
  Rapoartele de recomandări pot fi consultate accesând pagina de resurse.

   

 • Ghiduri pentru operarea întreprinderilor simulate în cadrul proiectului VEHMED POSDRU/90/2.1/S/64002

  Au fost postate ghidurile elaborate în cadrul Activitatii "A5 - Elaborarea de materiale-suport pentru informarea cu privire la intreprinderile simulate", a proiectului VEHMED - Vehicule media pentru formarea abilitatilor practice, televiziuni si ziare operate de studenti pentru studenti" POSDRU/90/2.1/S/64002, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de interventie 2.1. "Tranzitia de la scoala la viata activa", numar de referinta pentru contractul de finantare nerambursabila POSDRU/90/2.1/S/64002. Materialele propriu zise pot fi consultate accesând pagina de resurse.

   

first previous 1 2 3 4 next last


Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei